NATI00NS – Supporting the EU Mission „A Soil Deal for Europe” across national communities

Acronim: NATI00NS

Perioada de implementare: 01.11.2022 - 31.10.2024

Număr GA: 101090738

Tipul proiectului: Horizon Europe

Scopul proiectului: Obiectivul principal al NATI00NS este acela de a ajunge și a pregăti actorii regionali și naționali văzuți ca potențiali aplicanți pentru a implementa laboratoarele vii și proiectelor far (LLs /LHs) pentru sănătatea solului, facilitând desfășurarea Misiunii în regiunile europene.

Despre proiect: Obiectivul principal al NATI00NS este de a facilita desfășurarea Misiunii UE în domeniul solului în statele membre ale UE și țările asociate în cea mai mare parte a primei faze de „inducție și pilot” (2021-2025).

NATI00NS acționează ca mesager al Misiunii, sporind gradul de conștientizare a părților interesate naționale și regionale, oferind acces la materiale și informații de consolidare a capacităților, stimulând discuțiile cu privire la cele mai bune configurații Laboratoare vii (LL) și proiecte far, pentru a răspunde nevoilor regionale de sol și încurajând colaborarea. IRCEM va fi, printre altele, responsabil de activitățile de consolidare a capacităților și de dezvoltarea Living Labs în Bulgaria, România, Republica Moldova și Ucraina.

NATI00NS se bazează pe parteneri de înaltă calitate pentru a transmite informațiile potențialilor solicitanți de LL/LH, adunând expertiză multidisciplinară în științe ale solului, procese participative ale părților interesate, practici de gestionare a terenurilor în diferite utilizări ale terenurilor, economie, soluții bazate pe natură și politica solului, concentrându-se pe inițiative cheie, cum ar fi misiunile UE, Strategia Farm to Fork, Strategia pentru biodiversitate, Strategia Solului, Acordul ecologic european, ODD-urile și multe altele. Proiectul va dura 2 ani, reunește 14 parteneri și vor fi acoperite un număr total de 44 de țări.

Echipă:

Departamente sau Laboratoare:

Leave a Comment

Scroll to Top