FutureFoodS – Future of Food Systems Partnership

Acronim: FutureFoodS

Perioada de implementare: 01.06.2024 – 30.05.2034

Număr GA: 101136361

Tipul proiectului: Horizon Europe

Scopul proiectului: Parteneriatul Future of Food Systems – FutureFoodS, derulat în cadrul Horizon Europe, urmărește să accelereze dezvoltarea sistemelor alimentare durabile prin mobilizarea cercetării și inovării europene în acest scop.

Despre proiect: FutureFoodS este un parteneriat european inovator axat pe transformarea producției și consumului de alimente din Europa către sisteme mai durabile și mai rezistente. Acest parteneriat reunește experți de top, instituții de cercetare, întreprinderi și factori de decizie pentru a dezvolta soluții comune la provocările complexe cu care se confruntă sistemele noastre alimentare, cum ar fi schimbările climatice, pierderea biodiversității și securitatea alimentară.

Parteneriatul FutureFoodS și-a propus să accelereze transformarea sistemelor alimentare naționale, europene și globale pentru a le face sigure, durabile, sănătoase, reziliente și de încredere pentru toată lumea, rămânând în limitele planetei noastre. Aceasta contribuie la obiectivul Green Deal al Uniunii Europene „Sisteme alimentare echitabile, sănătoase și ecologice, de la producția primară până la consum”.

Prin integrarea tehnologiilor inovatoare, a principiilor economiei circulare și a strategiilor de durabilitate, FutureFoodS își propune să reducă la minimum amprenta de mediu a producției de alimente, să îmbunătățească sănătatea consumatorilor și să asigure viabilitatea economică a lanțului alimentar. Această colaborare este dedicată inovației și schimbului de cunoștințe pentru a obține un viitor rezistent și durabil pentru sistemele alimentare europene.

FutureFoodS se bazează pe parteneri de înaltă calitate pentru a transmite informațiile potențialilor solicitanți, adunând expertiză multidisciplinară în sisteme alimentare sustenabile, concentrându-se pe inițiative cheie, cum ar fi misiunile UE, Strategia Farm to Fork, Strategia pentru biodiversitate, Strategia Solului, Acordul ecologic european, ODD-urile și multe altele. Proiectul va dura 10 ani, reunește 87 de parteneri și vor fi acoperite un număr total de 29 de țări.

Echipă:

Departamente sau Laboratoare:

Leave a Comment

Scroll to Top