Departamentul de Cercetare în Dezvoltarea Urbană și Teritorială Durabilă

Departamentul de Cercetare în Dezvoltarea Urbană și Teritorială Durabilă reprezintă nucleul inovației în transformarea orașelor spre un model sustenabil și adaptat secolului 21. Cu o experiență solidă în spate, având o mulțime de proiecte reușite în portofoliu, departamentul este recunoscut pentru abordările sale avansate în materie de dezvoltare urbană. Colaborările strânse cu diverse orașe au consolidat expertiza noastră și ne-au poziționat ca un partener de încredere în revoluționarea peisajului urban în direcția sustenabilității.

Activități principale:

  • Concepe și implementează proiecte de dezvoltare urbană durabilă, cum ar fi utilizarea materialelor reciclabile și regenerare în construcții și amenajarea spațiilor urbane, adaptate la specificitățile și nevoile fiecărui oraș cu care colaborăm.
  • Promovează modele de urbanism care susțin reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor, inclusiv sisteme de colectare și procesare eficiente a deșeurilor.
  • Realizează studii și analize pentru identificarea celor mai bune practici și soluții în domeniul dezvoltării urbane sustenabile.
  • Organizează workshop-uri, seminarii și conferințe dedicate economiei circulare, subliniind importanța sa în dezvoltarea urbană durabilă.
  • Colaborarea activă cu autoritățile locale, instituții publice și parteneri privați pentru a dezvolta strategii și planuri urbane care integrează economia circulară.
  • Monitorizarea și evaluarea proiectelor implementate pentru a asigura impactul pozitiv și durabilitatea soluțiilor propuse în mediul urban.
  • Dezvoltarea de parteneriate cu orașe și organizații naționale și internaționale, extinzând rețeaua de colaborări și schimb de experiență, privind implementarea principiilor economiei circulare în dezvoltarea urbană.

Departamentul de Cercetare în Agricultură, Sol și Responsabilitate Alimentară

Departamentul de Cercetare Economică și Resurse Umane

Departamentul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare

Departamentul de Cercetare în Educație și Formare Profesională

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Protecția Mediului

Teme

Proiecte

Echipă

Scroll to Top