Conferința internațională privind abordarea economiei circulare în Regiunea Centru

Conferința internațională privind abordarea economiei circulare în Regiunea Centru

Online/Alba Iulia, 15-16 iunie 2021

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat marți, 15 iunie 2021 și miercuri, 16 iunie 2021o întâlnire internațională privind abordarea economiei circulare în regiunile europene. Această întâlnire a reprezentat o oportunitate de învăța și de a dezbate împreună cu invitații noștri din Franța, Cehia, Olanda și Spania care sunt provocările și oportunitățile implementării conceptului economiei circulare și cum poate fi implementat acest concept în comunitățile de mici dimensiuni din Europa.

Această întâlnire a fost organizată în contextul proiectului COLOR CIRCLE, o inițiativă interregională ce își propune să sprijine dezvoltarea economiei circulare prin crearea unor parteneriate solide între autoritățile locale și mediul academic regional, dar și prin dezvoltarea unor măsuri inovatoare care să permită implementarea conceptului de economie circulară la nivel de localitate. Implementarea proiectului COLOR CIRCLE este realizată de agenții regionale de dezvoltare, consilii regionale, universități și centre de inovare din șase regiuni europene: Burgundia-Franche-Comté, Franța, Boemia Centrală, Cehia, Provincia Frizia Olanda, Provincia Granada, Spania și Regiunea Centru, România, care pe perioada de derulare a proiectului organizează întâlniri interregionale la care sunt invitați atât partenerii de proiect cât și alte organizații regionale. Aceste întâlniri asigură premisele transferului de cunoștințe și bune practici între organizațiile din regiunile partenere.

In cadrul evenimentului, Dan Clinci a susținut o prezentare realizată de către dr.ing Simina Lakatos privind structurarea și obiectivele cuprinse în strategia pentru tranziția la economia circulară a României, document care se află pe masa de lucru a IRCEM.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”COLOR CIRCLE”]

Echipă:

Departamente sau Laboratoare:

Leave a Comment

Scroll to Top